120 COLMORE ROW, BIRMINGHAM

Behind its striking front door and elegant Victorian fa├žade, the newly designed interior offers four floors of exceptional space, light and design.

THE PROJECT

The space at 120 Colmore Row has been transformed from a tired and dated environment to a fresh, modern office.

CLIENT: AHWL
PROJECT: CAT A PLUS DESIGN & BUILD
DURATION: 6 WEEKS
SIZE: 5,000 SQFT

THE WORK

Our meticulous attention to detail and commitment to creating innovative, functional spaces have resulted in a transformative redesign of the reception, lobby, and first floor areas.

In the reception area, we introduced a sophisticated and welcoming atmosphere with bespoke joinery, ensuring a seamless blend of aesthetic appeal and functionality. The lobby, now a statement of modern design, boasts bespoke joinery elements that not only enhance the visual appeal but also serve as practical, customised solutions to meet the unique needs of AHWL.

Moving beyond traditional office layouts, the first floor has been artfully reimagined as a Cat A Plus suite, designed to foster collaboration and productivity. Our approach prioritises the well-being of the workforce by incorporating multiple communal areas that provide a refreshing departure from the conventional desk setup. These thoughtfully designed spaces offer employees the freedom to work collaboratively or independently, with a diverse range of seating options including booths, dining areas, and flexible workspaces.

One of the highlights of our design is the introduction of a cutting-edge training suite. This dedicated space is equipped with moveable walls, providing AHWL with unparalleled flexibility to adapt the environment for various styles of meetings and training sessions. The multifunctional nature of this space ensures that it can effortlessly evolve to meet the dynamic needs of the organisation, making it an invaluable asset for AHWL. Moreover, we have incorporated a training suite that goes beyond mere functionality, offering a conducive environment for professional development and learning. The moveable walls add an extra layer of adaptability, allowing the space to be configured to accommodate different group sizes and event formats. This adaptability ensures that occupiers can optimise the use of this space for a wide range of activities, enhancing the overall versatility of their office environment.

Estilo Interiors takes pride in delivering a Cat A Plus fit out that not only meets but exceeds the expectations of AHWL. The harmonious integration of bespoke joinery, communal work areas, and flexible meeting spaces reflects our commitment to creating work environments that are not only aesthetically pleasing but also enhance the functionality and productivity of the workspace.

Get in touch, we would love to hear from you!

OTHER PROJECTS